ИЗБОРЪТ НА СВАТБЕН ФОТОГРАФ | TIPS & TRICKS

ИЗБОРЪТ НА СВАТБЕН ФОТОГРАФ | TIPS & TRICKS

Скъпи бъдещи булки, бихме искали да ви окуражим, като ви кажем, че независимо от всичко, сватби ще има! Да, може би ще са отложени във времето, но вие със сигурност ще изживеете своя Голям ден по незабравим начин! Възползвайте се от ситуацията и превърнете времето във ваш съюзник. То дава възможности за всички. Сега е моментът да изпипате всички детайли около цялостната визия на сватбеното тържество. Несъмнено, изборът на фотограф е от изключително значение и е почти толкова важен, колкото избора на младоженец:)
Именно фотографът е този, който ще запечата и предъздаде спомените от този така дългоочакван ден. Затова решихме да ви споделим няколко насоки как да изберете професионалист, чиято работа би отговорила на вашите очаквания.
  • Съставете списък от водещи професионалисти в областта. Ползвайте информацията, която ви дава интернет пространството. Вслушайте се и в препоръките на ваши близки.
  • Запознайте се с работата на избранитете от вас професионалисти. Разгледайте портфолиото им, усетете дали ви допада цялостната визия на галериите, стилът, обработката. Добрите фотографи съумяват да разкажат история чрез снимките си, а не просто да покажат хаотично красиви кадри.
  • След като сте избрали вашите фаворити, поканете ги на среща. Освен да се запознаете и да ви разкажат за начина си на работа, много е важно да сте сигурни, че избраните от вас професионалисти ви допадат като хора. Имайте предвид, че това са хората, с които ще прекарате 10-12 часа и които ще допуснете в личното си пространство.
  • Споделете идеите си и се вслушайте в професионалните съвети. Не забравяйте, че наемате професионалисти, които със сигурност имат повече опит от вас в сферата на фотографията. Доверете се!
  • В деня на сватбата бъдете максимално естествени и оставете вашия фотограф да улови истинските емоции без да търсите режисираните кадри постоянно. Да, както с хумор казваме, всички живеем за единия лайк в социалните мрежи, но не и на този ден! Повярвайте, именно това ще отличи вашето събитие!
  • Никога не се отнасяйте към членовете на екипа, който ще се погрижи за вашето тържество като към обслужващ персонал! Погрижете се хората, които ще пресъздадат вашия сватбен ден да се чувстват максимално комфортно. Фотографията е творческа професия и вашето отношение е основният двигател на вдъхновението. Това, което дадете като отношение и емоционален заряд, това и ще получите.
  • Обмислете детайлите, започвайки от самата подготовка. Традициите са самтиментални, но те не са това, което бяха! За една запомняща се фото история, ние ви съветваме да изберете красиво място за подготовка, както на булката, така и на младоженеца. Изберете някое интересно, просторно място, където да се приготвите. Големите хотели често предоставят като комплимент на младоженците стаи за тяхната подготовка, но ако няма такава възможност, наемете две красиви студиа или апартамент от airbnb, например. Постарайте се да създадете атмосфера, живи цветя, свещи, шампанско за дамите, уиски и пури за господата:)
  • Първа среща! Нали помните първите си срещи и пеперудите в стомаха? Уверяваме ви, че емоцията от първата ви среща като младоженци и срeщата на първите ви погледи ще ви накара да изживеете неповторими емоции, които ще бъдат отразени на снимките. Не се лишавайте от тях и организирайте първото си виждане на подходящо място!
  • И отново детайлите! Повярвайте, те са от огромно значение. Букетът, бутониерите, сватбените покани, пръстените и не на последно място усмивките. Всички тези елементи биха допринесли за красиви снимки. Носете ги със себе си!
  • Планирайте време за т.н художествена фотосесия. Само вие двамата или заедно с кумовете и шаферите. Вслушайте се в съветите на фотографа си относно варианти за подходяща локация и отделете поне час.
  • Ако имате граждански и църковен ритуал, по-добре ги разделете като оставите подписването за отделен ден. Препускането от ритуална зала, към църква и после ресторант няма да е комфортно нито за вас, нито за гостите ви.
  • В деня на сватбата не създавайте напрежение, не се суетете. Отдайте се на емоциите, изживейте всеки миг, защото той няма да се повтори! Смях, сълзи, радост, бъдете естествени!
А ние споделаме профилите на няколко изпитани фотографи, чиято работа ни вдъхновява и препоръчваме с чиста съвест! Запознайте се с работата на Гого Кехайов, Васил Николов, Art Photo Story, Тихомир Йорданов, Veronica Lubenoff
The Wedding Residence